Tavasz

2010.03.27. 23:02

Itt a tavasz, csicseregnek a madarak, nyílnak a virágok, szárazak a kosárpályák….Ilyenkor semmi sem jobb egy kiadós kosarazásnál a haverokkal. Esetleg egy jó kis kosarazás, majd utána kiolvasni Magyarország legjobb (kosaras) újságját. Ja hogy megszűnt az a lap, 4 szám után…Semmi baj, ott van helyette Pákó, Győzike, André, SP a főzős műsorokban és az egyéb magazinokban.

Hát igen, erre van igény Magyarországon…A sok „sztárra”, akik abból élnek meg, hogy nem tudnak magyarul, üvöltöznek igénytelenül, vagy csak egyszerűen búzák…

Egy igényes kosaras lapra nincsen igény. Így maradt a ma esti programom az, hogy megnézem a TV-ben Andrét, Geronazziot, Tabánit… Vagy inkább írok egy bejegyzést az NBA bajnoki cím esélyeseiről!

 

Nyugati főcsoport:

1. Los Angeles Lakers

A Lakers idei teljesítményét elnézve, azt tudom megállapítani, hogy az égadta világon nem csinálnak semmi különöset, semmi extrát, csak nyerik a meccseiket. Igaz az utóbbi időben picit döcögött a szekér, becsúszott zsinórban 3 vereség (amire emberemlékezet óta nem volt példa a Lakersnél) és a kisebb csapatokat is csak Kobe buzzer beaterjeivel tudták megverni. De nincs ezzel semmi gond, vannak kisebb hullámvölgyek, ha egyáltalán a kisebb különbségű győzelmeket annak lehet sorolni. Esetleg Bynum sérülése okozhat egy kis pánikot, de szerintem a jó öreg Kobe Bryant összeszedi a csapatot és bevezeti a Lakerst a döntőbe, ahol ugyan nagy csatában, de le fogják győzni a Cleveland Cavalierst. Ja, egyébként a Lakers úgy játssza végig a szezont, hogy Kobenek el van törve az egyik ujja és a háta is rakoncátlankodik, továbbá a kispad teljesítménye, hát egyenlő a 0-val. De még így is a Bryant-Gasol-Odom-Bynum-Fisher-Artest-Brown rotáció a legerősebb és legkiegyensúlyozottabb a ligában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

            Kobe Bryant és a Lakers menetel a címvédés felé

 

2. Denver Nuggets

A Lakers egyik legnagyobb nyugati vetélytársa. A tavalyi konferenciadöntőbe jutás után megnőtt az étvágyuk és idén mindenképp a döntőbe jutást tűzték ki célul. Idén is jól játszottak, de szerintem a tavalyi csapat erősebb volt és mostanában ők is elbuktak pár „kötelező” meccset. Azonban idén is megvan bennük a tűz és az elszántság, nagyon egyben van ez a csapat, a kezdők remekelnek Anthony és Billups vezetésével, a kispadról nagy energiát hoz magával JR Smith és Chris „Birdman” Andersen. Szerintem azonban extrát kell nyújtaniuk a Lakers legyőzéséhez. Azért a konferenciadöntőig minden bizonnyal eljutnak. Aztán ott bármi megtörténhet… (a döntőbe jutás esetén pedig szerintem bármelyik keleti csapatot képesek legyőzni)

(Ja és jobbulást kívánunk George Karl vezetőedzőnek, akinél rákot diagnosztizáltak!)

 

3. Dallas Mavericks

Nowitzki ismét MVP formában játszik, megszerezték Caron Butlert és Brendan Haywoodot, ezzel sokat erősödvén. Azonban nem érzem bennük azt az átütő erőt, amivel meg tudnák állítani a Lakerst, vagy a Denvert, viszont akár a konferenciadöntőig eljuthatnak. Idén nem láttam őket játszani, ezért nem is tudok nagy véleményt formálni róluk, de mint esélyeseket meg kell említenem őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        A Dallas és a Utah nagy csatát vív a nyugati 3., 4. helyekért

 

4. Utah Jazz

Döcögősen indult az idény a mormonok számára, azonban a végére eléggé belelendültek és még van esélyük az alapszakasz 2. hely megszerzésére. Ha ez nem sikerül nekik és maradnak a 4. helyen, akkor valószínűleg a 2. körben búcsúzni fognak a Los Angeles Lakers ellen.

 

5. Oklahoma City Thunder

Fiatalok, tehetségesek, azonban még nincs playoff tapasztalatuk, úgyhogy benne van a szereplésükben egy első körös búcsú. De bennük van a meglepetés is. Kevin Durant versenyben van a gólkirályi címért, és ha mellette Russel Westbrook, James Harden és Jeff Green úgy teljesít, ahogy az alapszakasz 2. felében, akkor még a 2. körbe is bejuthatnak. Ott azonban a Lakers, vagy a Denver valószínűleg megállítja majd őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fiatalos lendület, nagy tehetséggel párosítva...ez az idei OKC Thunder

 

6. Phoenix Suns

Miközben mindenki azt találgatja, hogy hova megy jövőre Amar’e Stoudemire, addig a Suns szépen feljött a 9. helyről a 6.-ra. Steve Nash ismét vezeti a gólpasszlistát, Stoudemire és Frye összekapták a védekezésüket. A támadással sohasem volt gond Phoenixben (jelenleg ők dobják a legtöbb pontot az NBA-ben), azonban a védekezésen sok múlik, amiben hát tudjuk, hogy nem túl acélos a Suns. Számukra is egy első körös búcsút tudok megjövendölni, mivel a támadással maximum meccset lehet nyerni, míg védekezéssel bajnokságot.

A sérülésekkel nem kell törődniük, mivel a phoenixi orvosi stáb még a halottakat is játékra képes állapotba hozza.

 

7. San Antonio Spurs

A Spurs megint öregedett egy évet, idén viszont már nem lesz elegendő az, ha a rájátszásban próbálják meg összekapni magukat. Tim Duncan idén sem játszik rosszul, rá nem lehet panasz. Mostanában a denevérvadász Ginobili is kezdi összekapni magát, azonban Tony Parker sérülése és Richard Jefferson gyengélkedése (elég nagy melléfogás volt őt San Antonioba hozni) elég nagy probléma elé állítja Greg Popovics edzőt. Ez csak egy első körös búcsút jelenthet a Denver, vagy a Lakers ellen, bár az öregeket sohasem szabad leírni.

Véleményem szerint itt az ideje a fiatalításnak, a rájátszásban többet kell játszania George Hillnek és DaJuan Blairnek, akik idén nagyon jól és megbízhatóan teljesítenek és a jövő Spursének alapkövei lehetnek.

 

8. Portland Trail Blazers

Csodálom a Blazerst. Amennyi sérülés őket sújtotta (volt, hogy meccsekig 6 emberrel álltak ki, köztük is öreg veteránok és sokadik cserejátékosok voltak és az edzéseken még az edzőnek is be kellett állnia, hogy meglegyenek 6-an), annak ellenére bejutottak a rájátszásba, ahol valószínűleg a Los Angeles Lakers vár rájuk. Ami még nem is lehet baj, hiszen a Lakers az utóbbi évek során csak egyetlen egyszer nyert a Blazers otthonában, így még akár egy 6-7 meccses párharc is kikerekedhet belőle. De azért ehhez az kell, hogy egészséges legyen mindenki. Az az én véleményem, hogy a Roy, Aldridge, Andre Miller vezette csapat még meglepetést is elérhet, és akár a konferenciadöntőig is eljuthat, de ismétlem csak akkor, ha elkerülik őket a sérülések…. Talán majd jövőre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           Andre Miller a rutinjával sokat segíthet a Portlandnek

 

 

Keleti főcsoport:

1. Cleveland Cavaliers

Ez az utolsó esély a Clavelandnek, hogy bajnokságot nyerjen, ugyanis ha idén ez nem sikerül, akkor jövőre LeBron James más csapatban fogja rohamozni az ellenfelek gyűrűjét. Ennek elkerülése érdekében jött Antawn Jamison. Majd vissztért Ilgauskas. James minden idők legjobb egyéni teljesítményét nyújta. Shaq O’Neal alkalmanként megcsillantja régi tudását, amúgy meg hasznosan játszik. Mo Williams minden este jó teljesítményt nyújt. Ott van még az elképesztő tempóban fejlődő J.J. Hickson és Leon Powe duó. És a kiegészítő emberek sem kutyák: Anthony Parker, aki úgy dobja a 3 pontost mint más a ziccert, ott van Jamario Moon, a volt globetrotter, akinek manapság a legjobbak közt van az emelkedése és ott van a tehetséges, ám kétségkívül flúgos Delonte West. Még az edzőjük, a sokak által kritizált Mike Brown is jó dolgokat csinál mostanában! Mi kell még a bajnoki címhez???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                LeBron James idén újra alapszakasz MVP lehet

 

2. Orlando Magic

Furcsa számomra a Magic. Úgy érzem, hogy egy nagy rakás tehetséges játékos játszik náluk, akik viszont nincsenek egy csapattá gyúrva. Dwight Howard aki kétségkívül a legjobban támadó és védekező center a ligában, azonban még mindig nem tud büntetőt dobni. 10 büntit dobhat meccsenként ebből 5-6 pontot szerez csak, így ha eljut hozzá a labda, akkor a legtöbb esetben lefaltolják, hogy dobálgassa csak a büntetőket. Aztán ott van Vince Carter, aki egy hisztis kislány volt januárban, azóta viszont hozza a tőle elvárhatót, rajta nem fog múlni semmi. Nem úgy mint Rashard Lewison, aki nem igazán találja régi önmagát. Jameer Nelson nem rossz, bár a tavalyi jobb idénye után, többet vártam tőle. J.J. Reddick viszont remek kis kiegészítő ember lett, igazi dobógép. Ahogy megkapja a spaldingot, már emeli is rá és bizony vannak meccsei, amikor képtelen hibázni. Ha esetleg döntőbe kerül a Magic, akkor sokkal többet kell rotálni az embereket Stan van Gundy edzőnek. Sokkal többet kell játszania Bassnak és Andersonnak, mivel az egyik egy kiváló „munkás”, a másik egy kiváló dobó. Stan van Gundynak össze kell kapnia magát, hiszen ebben a csapatban a játékoskeret alapján benne van a bajnoki cím, azonban az ehhez vezető úton a legjobban gátló tényező a saját edzőjük lehet.


3. Atlanta Hawks

Számomra az Atlanta Hawks egy rendkívül szimpatikus CSAPAT. Szemtelenül fiatalok, emellett elképesztően atletikusak és már van elég playoff tapasztalatuk. Joe Johnsonról azt mondják, hogy lassú és körülményes, hát ő estéről estére körülményesen bever az ellenfélnek 25-30 pontokat. Mellette ott van a liga legjobban védekező (esetleg a 2. legjobban támadó) center-erőcsatár párosa, Al Horford és Josh Smith. Minden meccsen a kispadról beszáll 20 pont a kispadról Jamal Crawford személyében. A rutinos Mike Bibby jól irányítja a csapatot, ahogy Mike Woodson edző is remek munkát végez. És ott van Zaza Pachulia a legendás rapper 2Pac méltó utódja, Z-Pac. (link) Ha idén még nem is, de jövőre nagy esélyesei lesznek a bajnoki címnek. Idén talán már nem számítana meglepetésnek, ha a Hawks döntőbe jutna, de a konferenciadöntő abszolút elvárható tőlünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Josh Smith igazi vezéregyénisége az egyre jobb Atlantának

 

4. Boston Celtics

Hát nem tudom mit írjak, szerintem eddig tartott a Bostoni varázslat. Szerintem elég öregecske és sérülékeny a csapat, ahhoz, hogy valami sikert elérjenek idén. Ray Allen és Rajon Rondo kiváló formában játszik, rájuk nem lehet semmi panasz. Kevin Garnett visszatért a hosszú ideig tartó térdsérüléséből, azonban a játéka már nem a régi. Azonban nagyon fontos láncszeme a csapatnak, hiszen igazi vezéregyéniség, az ő jelenléte a pályán ösztönzőleg hathat a többiekre. Paul Pierce szerintem idén nagyon fáradt vagy nem tudom, mivel elég lassan és körülményesen mozog. Kendrick Perkins és Glenn „Big Baby „ Davis idén mintha megállt volna a fejlődésben. Rasheed Wallace idehozatala nem igazán jött be, hiszen nem tud túl sokat hozzátenni a csapat teljesítményéhez és ő is elég öregecske már. Azonban teljesen nem írnám le a Bostont, emlékezzünk csak arra, hogy a San Antoniot is minden évben leírták, hogy öregek, aztán mégis eljutottak a konferenciadöntőig. Lehet idén ez történik a Celticssel is?Meglehet, bár nem fogják legyőzni az Orlando és Cleveland dúót.

 

5. Milwaukee Bucks

A keleti főcsoport legnagyobb meglepetése ebben az évben. Anrew Bogut végre igazolja, hogy miért volt 1. kiválasztott anno a drafton. Brandon Jennings az idei draft 11. választottja remekül irányít, újra elképesztő formában játszik és nagy esélye van az év újonca cím elnyerésére. És a sikerek egyik legmeghatározóbb alakja John Salmons, aki a Bullsnál kegyvesztetté vált, majd egy cserét követően (gyakorlatilag a semmiért kapták meg) ismét szárnyalni kezdett a playoff ínségben szenvedő milwaukee-i közönség legnagyobb örömére. Számomra rendkívül szimpatikus csapat, főleg, hogy ezeket a sikereket a legjobb játékosuk, Michael Redd nélkül érték el (aki idén is sérült a szezon nagy részében). Én nagyon szurkolok a Bucksnak, hogy az alapszakasz további meccsein ne pukkanjanak ki és az 5. helyet megtartva, majd a rájátszásban egy bravúrral továbbjutnak a Boston Celticsen és bejutnak a 2. körbe.

 

6. Miami Heat

Miamiban azért küzdenek, hogy minél jobb csapat jöjjön össze, amely egyrészt elég vonzó lesz ahhoz, hogy Wade maradjon, másrészt, hogy egy másik sztár (Chris Bosh vagy Amar’e Stoudemire) a csapathoz jöjjön jövőre. Amúgy az utóbbi időben nem rossz a Heat, bár a teljesítményük a hullámvasúthoz hasonlítható. Azonban Jermaine O’Neal régi önmagát idézi mostanában és nem olyan puhány, mint volt a szezon első felében. Michael Beasley is rohamléptekkel fejlődik. Véleményem szerint nem lesz egyszerű dolga annak a csapatnak, amelyik a rájátszás első körében a Miamival játszik majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          Egy esetleges első körös párharc is lehet a Miami-Boston

 

 7. Charlotte Bobcats

Ahogy annak a csapatnak sem, amelyik a története legjobb mérlegével záró és először playoff résztvevő Bobcatssel játszik majd. Stephen Jackson érkezése után megtáltosodott a csapat, amely a Jackson-Wallace duó vezetésével még meglepetést is okozhat az első körben. Azért nem kell véres reményeket táplálniuk a Bobcats szurkolóinak, a cél a tisztes helytállás lesz majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Gerald Wallace és a Bobcats szárnyal idén

 

8. Toronto Raptors vagy Chicago Bulls

Bármelyik csapat is jut majd be az utolsó helyen a rájátszásba, azt az első körben a Cleveland Cavaliers nagyon csúnyán a földbe fogja döngölni őket.. A szurkolók nyílván elvárják, hogy a rájátszásba jussanak, de kérdés, hogy hogyan dolgoznák fel az ott elszenvedett 4 nagyarányú vereséget és ezek milyen hatással lennének a csapatokra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ziccerben.blog.hu/api/trackback/id/tr121873932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása